" Nagyon jó azoknak, akik látják, amit olvasnak. Persze a film is jó, csak éppen nem a te szereplőd játszik benne, hanem amilyet a rendező gondol. A könyvben az a legjobb, hogy te vagy a rendező."

2011. április 30., szombat

Gerald Durell - Családom és egyéb állatfajták

"What we need is sunshine," Larry continued;
"don't you agree, Les?… Les… Les!"
 Leslie unravelled a large quantity of cotton-
wool from one ear."

Ma egy olyan könyvet szeretnék bemutatni,ami sok gyereknek kötelező olvasmány az iskolában 7. osztály körül.A kötelező olvasmányokról általában a "jaj ne!!!" jut eszünkbe.Azoknak szeretném most meghozni a kedvét az olvasáshoz,akiknek ez most kötelező olvasmány...

Én nagyon élveztem ezt a könyvet,szerintem ti is jól szórakoznátok rajta.Én kétszer olvastam,egyszer amikor én 7.es voltam és most,hogy a testvérem is 7.es lett és újra ki lett kölcsönözve a könyvtárból.A történet egy családról szól,akik az esős Angliából egy napfényes helyre,Görögországba költöznek.A sztorit a legkisebb fiú,Gerry meséli el.Nekem nagyon tetszett,hogy ennyire vidám hangulatú,vicces,és sok állatot mutat be.Nekem az állatok közül a kutyák voltak a kedvenceim :) A szereplők közül nem is nagyon tudok választani,mindegyikkel történtek vicces dolgok,minden karakter nagyon tetszett.Talán az egyik kedvencem a taxisofőr,aki mindenben segít  a  családnak.Annak is érdemes elolvasni,akinek nem kötelező olvasmány,hiszen vicces és tele van állatokkal.Én mind a két olvasásnál ugyanúgy élveztem,nekem ez a könyv,mint kötelező olvasmány 10/10 pontot ér  :)  

2011. április 29., péntek

Suzanne Selfors - Mentsük meg Júliát!

"A wish is a good place to start but then you have to get off your butt and make it happen. You have to pick up a quill and write your own damn story."
"Két Júlia, két külön világ, egyazon kétségbeesett elszántság... A tizenhét esztendős Mimi Wallingford Broadway hírneves Wallingford klánjának utolsó sarja. Olyan életet kapott a sorstól, amelyről a legtöbb lány csak álmodozni szokott: ő játszhatja a főszerepet a családi színház Rómeó és Júlia című előadásában. Miminek azonban nem a színjátszás a leghőbb vágya. Elszánt küzdelmet indít hát, hogy a forgatókönyvet félredobva végre nekivághasson az orvosi pályafutás új kihívásainak. A Verona városában élő Capulet család leányának, a tizennégy éves Júliának magányosan telnek napjai. Csapdába esett rabként örlődik a családot felörlő régi viszály, és anyja vasakaratának fogságában. Bármit képes lenne megtenni azért, hogy elkerülje a reá váró kényszerházasságot. Még attól sem riadna vissza, hogy betegséget színleljen – vagy valami sokkal veszélyesebbet. Az előadás alatt Mimi álmai végre valóra válnak: varázslatos módon megnyílik előtte a menekülés útja. Méghozzá nem is akárhová! Szívdöglesztő színpadi partnere, Troy Summer társaságában egyszer csak Shakespeare Veronájában találják magukat. Mimi megismerkedik a valódi Júliával, és többé nem hajlandó ölbe tett kézzel tűrni, hogy a történet tragikus véget érjen. Ám ha sikerül megmentenie új barátnőjét, ezzel megváltoztatja minden idők leghíresebb szerelmes meséjének végkifejletét is. Vajon Mimi és Troy megtalálhatja-e így a varázslatos visszavezető utat Broadway felé? "
Amikor kölcsönadták,nem hittem,hogy ennyire tetszeni fog nekem ez a könyv.Azt gondoltam,mi újat tud mondani az irónő ha a Rómeó és Júliát használja alapul?Meg kell mondjam,kellemesen csalódtam.Imádtam,ahogyan az írónő fogalmaz,a könyv nyelvezetét.Az egész könnyed,vicces hangnemben van írva, sokszor mosolyogtam vagy kacagtam ,miközben olvastam. A történet egy fiúról és egy lányról szól,akik varázslat útján belecsöppentek  Rómeó és Júlia történetébe.Én egy kicsit több romantikát vártam volna,de így is jó volt,hiszen elcsattant egy csók és happy end lett. Mimi és Troy között nem éreztem azt a bizonyos szikrát de nem is azon volt a hangsúly.A könyv másik apró hibája,hogy sejteni lehet a végét.Én már az elején kitaláltam mi lesz a vége,de ez sem volt nagy hiba,hiszen a történet vicces és könnyed volt.Ajánlom mindenkinek,aki egy kis kikapcsolódásra vágyik.Könyvkukacok,irány a szabadba,hiszen nincs is jobb annál mint a friss levegőn egy napozóágyon olvasni.Ez a könyv tökéletes erre a célra. Nekem 10/9 pontot ér :)

Jilly Cooper - Lovasok

"A sok szálon futó szerelmi történet a díjugrató sztárok zárt világába enged bepillantást, szereplői angol arisztokraták, a helyszín pedig a páratlan szépségű vidéki angol táj. A szerző jól ismeri a regényben bemutatott világot, s bár szereplői elsőre is közérthető figurák a lovakért rajongó iskolás lány, a becstelen playboy, az árva cigányfiú – Cooper-nek mégis oly remekül sikerül a lélekábrázolás, hogy a The Publishers Weekly véleménye szerint a Lovasokban már-már a lovak is összetett személyiségekké válnak."

Bevallom őszintén én nem bírtam végigolvasni ezt a könyvet.Egy barátnőm adta kölcsön,hogy mennyire jó,mindenképp olvassam el.Engem egyáltalán nem kötött le a történet,valószínüleg azért,mert nem rajongok a lovakért,sem a lóversenyekért.Nagyjából a könyv feléig jutottam úgy,hogy a lóversenyes részeket átugrottam.Engem untatott a történet,a szerelmi szál sem fogott meg. Ha el szeretnétek olvasni,több helyen nézzetek utána,olvassatok még róla kritikákat,lehet nektek tetszene,de engem nem vonz ez a sztori.Nálam ez a könyv 10/4 pontot ér. És nem hiszem,hogy valaha is rá tudnának venni,hogy befejezzem az olvasását... :D 

Maggie Stiefvater - Linger


"Nem csak arról szólt az egész, hogy majdnem elvesztettem (...), és a közelemben akartam tartani. Nem csak a vágyról. Hanem arról, hogy úgy aludtam el, hogy (...) mellkasa a hátamhoz simult, és éreztem, ahogy a szívverése az én szívem ütemére lassult. Arról, hogy felnőttem, és rájöttem, hogy az ölelő karja, az illata, amikor alszik, a szuszogása maga az otthon, és minden, amit csak egy nap végén kívánhatok."

Aki nem olvasta az első részt és szertné,az csak saját felelősségére olvasson tovább!

                                                       Miután Sam mindenét kockára tette, és megnyerte a jövőjét, amely ijesztően nyújtózik előtte, most Grace rejtélyes betegségével kell szembenéznie. A márciusi hidegben a lány testében egyre növekszik a forróság, és a közös jövő elolvadni látszik a hóval.
Sam a falkáját várja, de aki kilép a fák közül, arra nem számít. És míg ő mindent elkövetett, hogy ember maradhasson, a jövevény alig várja, hogy a tél megfossza őt az emberi gondolatoktól.
Mindig azt hitték, hogy a szerelmük mindent túlél, de vajon azt is, ami most következik?


 Ez a könyv is nagyon jó, bár szerintem az első része jobb volt.Nekem a befejezése nem nagyon tetszett,de kezdjük az elején...
 Itt már Sam és Grace együtt vannak,és még mindig lenyűgöző a köztük lévő szerelmi szál.Ebben a részben nem a téllel kell szembenézniük,hanem Grace szüleivel és egy rejtélyes betegséggel is.Megjelenik néhány új karakter is,közülük az egyik Cole,egy rocksztár,aki farkas lett.Mostmár ő is kedvenceim közé tartozik.A fejezetek váltakozásakor már nem csak Sam és Grace beszél,hanem Isabelle és Cole is.Vannak benne vicces jelenetek és az új szerelmi szál is nagyon tetszik.Isabelle is a kedvenc karaktereim közé tartozik,az ő részeinél általában lehet nevetni.A vége szomorú és nekem nem tetszett.Remélem a következő részben minden ismét rendben lesz.A könyv nálam 10/9 pontot ér, -1 pont a befejezés miatt.

Maggie Stiefvater- Shiver

"She loved all of the wolves behind her house, but she loved one of them most of all.
And this one loved her back. He loved her back so hard that even the things that weren't special about her became special: the way she tapped her pencil on her teeth, the off-key songs she sang in the shower, how when she kissed him he knew it meant forever."
Ezt a könyvet is csak ajánlani tudom mindenkinek,főleg azoknak,akik szeretik a romantikus történeteket.Ez a másik kedvenc könyvem,már az első két oldalnál beleszerettem.A történet egy lányról szól és az ő félig farkas félig ember szerelméről.Ketten küzdenek a hideg tél ellen.De vajon sikerül nekik? A fiú télen farkas,melegben ember.Sam mindent megtesz azért,hogy ember maradhasson.Sikerül neki a lehetetlen? 

Nekem nagyon tetszett ez a farkasos sztori,és a karakterek is.A nézőpontok váltakoznak,egyik fejezetben Sam beszél,aztán Grace nézőpontjából láthatjuk az eseményeket.A történet hihető,izgalmas és romantikus.Nekem kedvencem Sam karaktere.Imádom,hogy félénk és nagyon édes,és persze a sárga szemeit is imádom :D Örök romantikusoknak kötelező. :))
Szerintem ez a könyv is megérdemli a 10/10 pontot.


 

2011. április 28., csütörtök

Stephenie Meyer - A burok

" Eight full lives. Eight full lives and I've never found anyone I would stay in a planet for, anyone I would follow when they left. I never found a partner. Why now? Why you? You're not of my species. How can you be my partner? It's not fair. I love you."

Nekem ez a kedvenc könyvem.Egyszerűen zseniális.


A történet: Az idegenek megszállták a földet és ez az új faj elfoglalja az emberek testét.Igazi emberek már csak kevesen maradtak.A történetet egy lány szempontjából olvashatjuk.Pontosabban két lányéból.Egy testben.

Ez a könyv szerintem sokkal jobb,mint a Twilight saga.Az Alkonyat könyveket is imádom,de ez tényleg zseniális.A történet tökéletes,az elején kicsit érthetetlen volt,hogy mi folyik ott valójában,de aztán minden kitisztult és a történet teljesen érthetővé vált.A történet magával ragadó,én le sem tudtam rakni  a könyvet,2 nap alatt elolvastam.A történet nálam 10/10 a szereplők jól kidolgozottak, a szerelmi szálak is tökéletesek,nekem ez volt az,amiért ilyen gyorsan olvastam.A másik ok amiért gyorsan olvastam az az volt,hogy nem tudtam kitalálni mi lesz a vége és egyre kíváncsibb lettem. :D Érdemes elolvasni annak aki: szereti a romantikus könyveket és egy jó kikapcsolódásra vágyik.A sztori igazán megmozgatta a fantáziámat,nekem teljesen új volt,nem egy agyonrágott vámpír,tündér vagy farkastörténet.


A rajongóknak jó hír,hogy Steph majdnem kész a második résszel,pontos dátum sajnos még nincs a megjelenésre,de én már nagyon várom.Egy kicsit félek is,hogy ugyanilyen jól tudja-e folytatni a tökéletes befejezés után,kíváncsi vagyok mi lesz a történet.Már van egy-két tippem :D


Nem húzom tovább az időtöket,nekem ez a könyv 10/10,az egyik legjobb,amit valaha olvastam.Szerintem tökéletes.   

A kezdetek :)

Sziasztok!

 Ezt a blogot két okból nyitottam.Az egyik ok ti vagytok.Azok,akik szeretnek olvasni.Biztosan előfordult már veletek,hogy megvettetek egy könyvet,és miután elkezdtétek olvasni,rájöttetek,hogy fölösleges pénzkidobás volt,nem is érdekel titeket az adott téma vagy nem olyan jó a könyv,mint amire számítottatok.Ebben próbálok segíteni nektek.Mindig írni fogok arról,amit olvastam,leírom a véleményem a könyvekről.Persze mindenkinek más az ízlése,és lehet,hogy nektek tetszene az a könyv,ami nekem nem,de akiknek hasonló az ízlésük az enyémhez,azoknak sok segítség lesz.
A másik ok pedig én vagyok.Ma reggel arra ébredtem,hogy elfelejtettem annak a könyvnek a címét,amit régebben olvastam és nagyon tetszett.Sajnos nincs meg az a könyv,és olyan régen olvastam,hogy csak töredékekre emlékszek...Hogy ilyen ne legyen többet,nekem is segítség ez a blog,így mindig tudni fogom,hogy mit olvastam :)
Remélem tetszeni fog nektek ez a blog és ti is segítetek nekem,adhattok ötleteket,mondjátok el nyugodtan mi az ami nem tetszik,min változtassak,írhattok javaslatokat is,hogy mit olvassak :D
Nem is fecsegek többet,további szép estét könyvkukacok! :)