" Nagyon jó azoknak, akik látják, amit olvasnak. Persze a film is jó, csak éppen nem a te szereplőd játszik benne, hanem amilyet a rendező gondol. A könyvben az a legjobb, hogy te vagy a rendező."

2011. május 2., hétfő

P.C. Cast + Kristin Cast - Éjszaka háza sorozat

Te vajon mit tennél:
- ha egy élőhalott hirtelen a vámpírok félholdját rajzolná a homlokodra?
- ha az expasid vérének szagától egyszerre összefutna a nyál a szádban?
- ha a napsugarak égetni kezdenék a bőröd, és már csak éjszaka éreznéd jól magad?
- ha olyan erő birtokába kerülnél, amelyről korábban álmodni sem mertél?

Zoey Redbird egy nap vámpírjelöltté válik, amikor középiskolájában váratlanul felbukkan egy élőhalott Nyomkereső, és a vámpírok zafírkék Jelét rajzolja a homlokára. Attól a pillanattól fogva az egész élete megváltozik. Alig néhány órája marad, hogy beköltözzön az Éjszaka Házába, a vámpírjelöltek bentlakásos iskolájába, a teste ugyanis azonnal megkezdi az Átváltozást. Az Éjszaka Házában azonban újabb nehézségekkel kell szembesülnie. Kiderül, hogy a homlokán lévő Jel más, mint a többieké, és ezzel akarata ellenére azonnal ellenségeket szerez magának. És amikor rádöbben, hogy a vámpírok istennője különleges képességekkel ajándékozta meg, nem marad más választása, mint beszállni az Éjszaka Házának könyörtelen hatalmi játszmáiba...


Ez a könyv az éjszaka háza sorozat 1. része.Egyik barátnőm adta kölcsön kb. fél éve,és azóta az összes magyarul megjelent részét is elolvastam.Nekem nagyon tetszett a történet,egyébként egyértelműen a fiatalabbak a célközönség.A történet egy lányról szól,aki kiválasztott lesz és vámpírjelöltté válik.Ebben a könyvben a vámpírjelöltekből nem lesz azonnal vámpír.Zoey nagy hatalmat kapott,hogy a gonosz ellen harcolhasson.Minden megtalálható a könyvben,amit egy tinilány szeretnek.Szerelem,izgalom egy fantáziavilágban.Amiből szerintem lehetett volna kevesebb,az a trágár szavak.Ami kifejezetten tetszett,azok a macskás vámpírok.Imádom a macskákat,és arról,hogy a macskák és a vámpírok ilyen közel állnak egymásohoz,még egy könyvben sem olvastam,csak itt.Nekem az első rész nagyon tetszett,de a többi rész között voltak hullámvölgyeim.Összeségében véve,szerintem érdemes elolvasni,a történet magába szippant,még akkor is,ha vannak olyan részek,amik kicsit unalmasabbak.Ha a történet egészét nézzük,nekem ez a könyvsorozat 10/9 pontot kap. A borítókat érdemes megnézni,szerintem gyönyörűek.
2. rész:

3.rész:
4.rész:
5.rész
6.rész
7.rész

3 megjegyzés:

  1. Hello, Angyallány!
    Nemrég megjelent a sorozat 8. kötete is. Egy kis véleményt mondanék róla, spoiler nélkül. Továbbra is izgalmas, bár a Zoey-szál kezd egy kicsit gyengülni, a szerelme-szállal egyetemben. A történetet is kezd erőltetett lenni számomra. Én 10-ből talán 7-et, talán 8-at adnék rá. Viszont ajánlom figyelmedbe a borítót, szerintem az összes közül a legszebb! ;)

    VálaszTörlés
  2. Köszi,biztosan elolvasom :)

    VálaszTörlés
  3. Én az összesbe beleszerettem és a 8. is ugyanúgy tetszik mint a többi <3

    VálaszTörlés

Szia! Köszönöm, hogy hozzászólsz a bejegyzésemhez. Kérlek ne káromkodj, ne szidj senkit, ezenkívül nyugodtan kibökheted mi nyomja a szived :) További szép napot!